Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Усещане за „Одисеята” на Стенли Кубрик

Матю Макконахи в новия филм „Интерстелар” на Кристофър Нолан.  - Усещане за „Одисеята” на Стенли Кубрик

Матю Макконахи в новия филм „Интерстелар” на Кристофър Нолан.

Когато един филм е завоалиран толкова плътно от достъпа на чужди очи като „Интерстелар” на Кристофър Нолан, не остава нищо друго на любознателните фенове на режисьора освен да душат за всеки нов кадър или видео, съпътстващи проекта. 

Нолан и останалите от екипа държат устите си затворени що се отнася до сценария, продуцентите на лентата обаче пуснаха снимка на Матю Макконахи, който играе главната роля. На нея носителят на „Оскар” е облечен в костюм на астронавт и потвърждава слуховете около историята, която ще се разказва във филма. Макконахи отива в открития космос, за да търси храна, защото суровините на Земята са на изчерпване.

Джон Литгоу, който също е част от звездния актьорски състав, разкрива още малко от мистерията: „Филмът е вълнуващо взаимодействие между величествено зрелище и интимни и наситени отношения. За разлика от повечето филми в този жанр, Крис намери начин да направи направи фантастичен, но драматичен филм, без да прибягва до някакви свръхфантасмагории.”

Някои критици, гледали първия тийзър трейлър на „Интерстелар”, вече изказаха мнение, че този филм на Нолан носи образността на величествената „2001: Космическа одисея” на Стенли Кубрик (1928-1999).

Сцена от "Одисеята" на Стенли Кубрик.

Сцена от „Одисеята“ на Стенли Кубрик.

Премиерата на филма е на 7 ноември.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90