Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Ускорение“ – новият сериал на Митовски по Нова

Поредицата е за топ ченге от Интерпол, снима се с чужд продуцент

На въпрос за бюджета на новия сериал, Димитър Митовски отвърна, че за това нямало смисъл да се говори.  - „Ускорение“ – новият сериал на Митовски по Нова

На въпрос за бюджета на новия сериал, Димитър Митовски отвърна, че за това нямало смисъл да се говори.

„Ускорение“ се нарича новият сериал на Димитър Митовски, който ще се снима за Нова телевизия, съобщи режисьорът в ефира на медията в четвъртък сутринта. В студиото бе и копродуцентът на поредицата Нисим Хасон, част от журито на наградите „Еми“.  

Сериалът ще бъде за топ ченге от Интепрол – и това бе единственото от сюжета, което разкри Митовски. В момента се прави кастинг за актьорите, за които бе обяснено, че ще бъдат от България, както и от Италия, Франция и Израел – с водещи компании от трите страни са подписани споразумения за партньорство и разпространение. Ще участва и голяма американска звезда – вече са направени снимки на някои, които имат опит и в родни продукции.

В процес на създаване е и сценарият на „Ускорение“, чийто жанр режисьорът определи като криминална екшън-драма. Първият сезон ще бъде от 12 серии.

На въпрос за бюджета, Димитър Митовски отвърна, че за това нямало смисъл да се говори. Все още не е ясно дали въпросът с неизплатените хонорари на актьори и хора от различни професии, участвали в снимките за два сериала на Митовски за Би Ти Ви – „Революция Z“ и „Фамилията“ – е решен.

Вижте още: ДИМИТЪР МИТОВСКИ И АКТЬОРИТЕ

„Според мен Митовски е гениален“, заяви Нисим Хасон, визирайки работата на българина по сериала „Под прикритие“ за БНТ, продаден за разпространение в 184 територии в 140 държави на три континента.

Снимките на „Ускорение“ ще започнат догодина, уточни режисьорът. Локациите ще бъдат основно в България, но ще има и сцени в чужбина.

„Снимаме тук заради таланта на хората, заради качеството, а не защото е евтино“, каза чуждият гост.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg