Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Утайката остава в чашата (видео)

Някои хитреци предлагат отново втората цедка, а един умник й намери друго приложение

Пресована в подходяща форма, утайката се използва за направата на чаши за кафе.  - Утайката остава в чашата (видео)

Пресована в подходяща форма, утайката се използва за направата на чаши за кафе.

Кафето е може би най-популярното питие след обикновената вода. Дори в страни като Германия, където традиционно се консумира огромно количество бира, кафето запазва водещите си позиции. Любимата ароматна течност обаче оставя след себе си гъста маса от смлените и попарени зърна. Някои хитреци предлагат отново втората цедка, но един умник й откри друго приложение. 

Юлиан Лехер, собственик на кафене в Берлин, е изнамерил начин за употреба на утайката от кафе. Пресована в подходяща форма, тя се използва за направата на чаши за кафе. Това може да спести много разходи, енергия и природни ресурси, отделяни за изработването на керамични, пластмасови и хартиени чаши. А тази идея – освен щадяща природата, просто прави прясно налятата топла напитка още по-благоуханна.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах