Софийска филхармония МЕГАБОРД

Утро с Водна паша в Южния парк

Павел Койчев, „Водна паша“. Снимка: Столична община - Утро с Водна паша в Южния парк

Павел Койчев, „Водна паша“. Снимка: Столична община

Седмица преди да изберем новите народни „пастири“ за парламента, пастирът и стадото на Павел Койчев вече посрещат деня в столичния Южен парк. „Водна паша“, както е заглавието на скулптурната композиция, е инсталирана в завършен вид посред едно от езерата на парка. Във вторник, 27 септември, произведението ще бъде официално открито в присъствието на автора, инициаторите за пресъздаването му от езерото в село Осиковица и поставянето му в пределите на един от най-обичаните софийски паркове.

Вижте още: ПАСТИРЪТ СПАСИТЕЛ НА ПАВЕЛ КОЙЧЕВ НА ПЪТ КЪМ СОФИЯ

„Водна паша“ първоначално бе изработена от нетрайни материали, но въздействието на композицията бе така силно върху посетителите в Осиковица, че Павел Койчев получи покана от Столичната община да отлее фигурите от бронз и да ги постави в друго, софийско езеро. Две години след решението на Столичния общински съвет, пастирът вече е част от градския пейзаж на София.

Снимка: Столична община

Снимка: Столична община

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах