Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Уют по комшийски на улица „Пиротска“

Ден Трети на София диша

Явор, вокалист на  групата "Гравити Ко", се включи в инициативата да оцветим черно-белите снимки. Певецът показва кадъра и мястото, което е заснето на него. Снимки: Румен Добрев - Уют по комшийски на улица „Пиротска“

Явор, вокалист на групата "Гравити Ко", се включи в инициативата да оцветим черно-белите снимки. Певецът показва кадъра и мястото, което е заснето на него. Снимки: Румен Добрев

И „Пиротска“ стана територия на августовски фестивал „София диша“. Инициативата всяка неделя някоя от централните столични улици да се превръща в зона за пешеходци, свободна от автомобилни газове, очевидно привлича все по-голям интерес.

„Пиротска“ и иначе си е пешеходна, но тази неделя хиляди души се изсипаха, за да се видят с приятели, да изведат децата и послушат заедно музика, да похапнат и да огледат щандовете на фестивала. На пръв поглед в идеята няма нищо особено, но този събор създава почти комшийски уют в големия град.

Вижте атмосферата на Ден Трети от „София диша“: 

IMG_0266

IMG_0041

IMG_0277

IMG_0031

IMG_0261

IMG_0255 (1)

IMG_0147 (1)

IMG_0137

IMG_0113

IMG_0097

IMG_0219

IMG_0247

IMG_0173

„София диша“ продължава и следващата неделя. Улица „Оборище“, на която се намира Столичното музикално училище, ще се превърне в сцена и дансинг на 24 август, когато на улицата ще излязат танцьори и музиканти. Финалът на фестивала е на 31 август на ул. „Цар Иван Шишман”, темата е „София – град на разнообразни култури и традиции“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg