Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

В Африка въртят мотиката с танци и песен (видео)

И вие ли се наслаждавате на работата си така?

Не е ясно къде се развива действието в клипа – но той определено е въздействащ. - В Африка въртят мотиката с танци и песен (видео)

Не е ясно къде се развива действието в клипа – но той определено е въздействащ.

И вие ли обичате и се наслаждавате на работата си така? С този въпрос угандийското издание на „Обзървър“ публикува весело видео на страницата си във Фейсбук и предизвика десетки хиляди коментари.

Клипът, не по-дълъг от 90 секунди, е запечатал настроението, с което група африканци пеят и прекопават с танцова стъпка земеделска земя. Мъжете въртят с грейнали лица мотиката като бойно копие, край тях звучи африканска мелодия, изпълнявана на цигулка на живо…

„Красотата на Африка. Ние сме уникални хора с нашия си начин да вършим нещата – пише под видеото един от коментаторите, Уелинс Чимусимбе. – Ето това ни определя като африканци. Някой знае ли в коя държава е това, бих се радвал да съм част от него, може би е част от фестивал? Работата и играта правят човека ефективен, мен ако питате.“

Мястото, на което се развива действието, разпалва дискусия под видеото – появяват се множество хипотези, които варират от Нигерия до източна Африка, и най-вече Сомалия, където според Амбар Симбасалам пеят сходна мелодия с текст:

„Майка му го пази да не вижда истинска работа“.

Множество то коментарите отчитат свободата на живота в Африка, непознатата в „развития“ свят култура, качествата на работата в екип, а понякога и чисто американското: „Ето, затова те не са дебели“.

Вижте видеото:

Do you also love and enjoy your workplace?

Posted by The Observer on Thursday, July 23, 2015

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах