Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

В. „Билд” към протестиращите срещу войната руснаци: Вашето мъжество е безценно

Обръщение на руски на страниците на най-големия германски ежедневник

Обръщението на „Билд” към руснаците. Снимка: Украинска информационна агенция - В. „Билд” към протестиращите срещу войната руснаци: Вашето мъжество е безценно

Обръщението на „Билд” към руснаците. Снимка: Украинска информационна агенция

Редакционно обръщение на руски пусна днес най-големият ежедневник в Германия, вестник „Билд”, съобщава „Колта.ру“. Обръщението е към гражданите на Русия във връзка с войната в Украйна.

Ето какво са написали немските журналисти:

Скъпи руснаци,

Много от вас излизат на демонстрации против своя президент! Бъдете храбри! По улиците на своите градове вие защитавате свободата на целия свят. Владимир Путин заплашва много страни с ядрено оръжие. Той незаконно нахлу на територията на вашия братски народ в Украйна. В замяна на това той позволи на вашите синове да загиват на бойното поле.

Украинците се сражават храбро – макар и да не искат това! Воюват с вашите синове, които също не искат да воюват! Медиите съобщават, че загиналите руски войници ще бъдат кремирани в подвижни крематориуми, за да не види никой в Русия загиналите в путинската война.

Ние на Запад сме впечатлени от вашите демонстрации в Петербург и Москва. Знаем, че ви заплашват с мъчения и затвор. Вашето изключително мъжество е безценно. Възхищаваме ви се!

Сред нашите приятели има много руснаци. Не искаме да се караме с вас! Както често става в историята: народите искат мир!

Гражданите на Русия не заслужават санкции, нищета, страдания. Трябва да имате възможност да живеете в своята прекрасна страна мирно и щастливо…  както и украинците в своята, така и хората на Запад.

Бъдете храбри! Покажете на своя президент какво мислите за неговата война“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах