Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

В деловодството на Народния театър заведоха искане за оставка на директора

Подписали са го 1006 зрители „в името на изкуството и неговата святост”

Протестиращи се събраха пред Народния театър на 1 март в подкрепа на Александър Морфов, който беше уволнен дисциплинарно. Снимка: Люба Филипова/БГНЕС
 - В деловодството на Народния театър заведоха искане за оставка на директора

Протестиращи се събраха пред Народния театър на 1 март в подкрепа на Александър Морфов, който беше уволнен дисциплинарно. Снимка: Люба Филипова/БГНЕС

Директорът на Народния театър да се оттегли от поста си, се настоява в молба, подкрепена с 1006 подписа на „зрители на представленията, които се играят в Народен театър „Иван Вазов“. Документът е заведен в деловодството на театъра с входящ номер 94-01-01 от 02.03.2023 г.

В него се казва, че директорът Васил Василев трябва да се оттегли от заеманата длъжност, за да се „даде предимство на таланта“.

Избираме да гледаме постановките на Морфов и на Гърдев в Народния театър, докато последните искат и могат да създават култура“, се казва още в подписката.

В нея се споменава и че се очаква с нетърпение подготвяната от Александър Морфов постановка по пиесата на Михаил Булгаков „Съзаклятието на лицемерите“ на сцената на Народния театър.

Вижте още: МОРФОВ ЧАКА ПОВЕЧЕ ОТ МЕСЕЦ РАЗРЕШЕНИЕ ДА ЗАПОЧНЕ НОВ СПЕКТАКЪЛ

Подписалите заявяват, че искането им е „в името на изкуството и неговата святост“.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg