Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

В договора на Уайнстийн – ценоразпис за секс тормоз

Продуцентът смята случващото се заговор, организиран от брат му

От поведението на Харви Уайнстийн се оплакаха десетки работили с него жени, а няколко актриси го обвиниха в изнасилване. Снимка: ЕПА/БГНЕС - В договора на Уайнстийн – ценоразпис за секс тормоз

От поведението на Харви Уайнстийн се оплакаха десетки работили с него жени, а няколко актриси го обвиниха в изнасилване. Снимка: ЕПА/БГНЕС

В договора на продуцента Харви Уайнстийн с компанията „Уайнстийн“ (основана от него и брат му Боб през 2005 г.), е бил включен параграф, който касае сексуалния тормоз, пише TMZ.

Според едно от условията в договора, ако некоректните действия на Уайнстийн по отношение на актриси доведат до съдебен иск против „Уайнстийн“, той ще трябва да плати на компанията глоба — 250 хиляди долара за първа простъпка, 500 хиляди за втора, 750 хиляди за трета и по 1 милион долара за всяка следваща.

При тези условия компанията се задължава да не уволнява продуцента от поста съпрезидент.

Изданието обаче посочва, че Уайнстийн би могъл да бъде отстранен от длъжност незаконно. Той беше уволнен от компанията на 9 октомври, на фона на скандала за сексуален тормоз. От поведението на холивудския магнат се оплакаха десетки работили с него жени, а няколко актриси го обвиниха в изнасилване.

Преди два дни продуцентът нарече случващото се заговор, организиран от брат му, за да получи пълен контрол над компанията.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg