Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

В Двореца на късометражното кино

Създатели на филми от региона изпращат посланието на любовта

Фестивалните прожекции в морската столица ще се състоят в зала 4 на Фестивален и конгресен център Варна от 28 май до 4 юни.  - В Двореца на късометражното кино

Фестивалните прожекции в морската столица ще се състоят в зала 4 на Фестивален и конгресен център Варна от 28 май до 4 юни.

Варна се превръща в център за късометражно кино в региона. От 28 май до 4 юни морската столица е домакин на поредния етап от международния фестивал „В Двореца“. След като вече се проведе в София и Велико Търново, сега събитието пристига във Варна, като освен прожекции на селектираните от над 3000 творби от цял свят, ще има и редица паралелни събития.

от 24 май във варненските училища с изучаване на чужди езици, по инициатива на „В Двореца“, стартират Обучителни филмови ателиета. В приятелска атмосфера международният екип на фестивала ще обсъжда с младежите общозначими теми на испански, италиански, португалски и английски език, ще ги запознае отблизо с късометражния филм като форма на изразяване, а паралелно с това ще развие техните практически знания и умения.

Фестивалните прожекции в морската столица ще се състоят в зала 4 на Фестивален и конгресен център Варна от 28 май до 4 юни. Специалната изненада за всички ценители на късометражните филми са блоковете с продукции, номинирани за най-престижните отличия на нашия континент – Европейски филмови награди. Блоковете под надслов „Европейски нощи“ ще се прожектират в зала Европа от 2 до 4 юни.

Официалната церемония по награждаването на избраните от публиката филми в София, Велико Търново и Варна ще се състои в Двореца в Балчик навръх Джулай морнинг, когато ще е и големият финал и обявяването на най-добрите късометражни  игрални, документални, анимационни и експериментални филми в селекцията.

Билети за конкурсната програма във Варна са на цена от 6 лева и може да се закупят на касата на Фестивален и конгресен център.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg