Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

В Холивуд призовават за бойкот на „Херкулес“

Обърнали с хастара навън сценария след смъртта на автора

Скалата в ролята на Херкулес - В Холивуд призовават за бойкот на „Херкулес“

Скалата в ролята на Херкулес

Алън Мур, известен със сценариите си за „В като Вендета” и „Пазителите”, предпочита зрителите да не гледат „Херкулес” с участието на Дуейн Джонсън. Той не твърди, че филмът, направен по комикса „Херкулес: Тракийски войни”, режисиран от Брет Ратнър, е лош. По-скоро е загрижен за това, че първоначалният сценарий на известния британски комикс автор Стив Мур, който почина през март, няма нищо общо с материала, който се показва на екран.

Правата на комикса се държат от Radical Comics, които са имали известни търкания със Стив Мур, който е създал част от комиксите „Хълк”, „Доктор Кой”… Покойният автор не е бил съгласен да изпълнява безропотно прищевките на правопритежателите на „Херкулес”. Отказал се от хонорара си от филма с уговорката, че неговото име няма да има нищо общо с крайния продукт.

Това, разбира се, не се спазва като уговорка след смъртта на Мур, чието име започва да се появява по-често в медиите след кончината м като част от промо кампанията на филма.

В момента Алън Мур, който не е свързан по никакъв кръвен път с покойния британски комикс автор, но е негов ученик, апелира към бойкот феновете на Стив. “Призовавам всички, които цените завета на Стив Мур, да не ходят на прожекцията на този ужасен филм. Това е последното нещо, което той би искал”, убеден е Мур.

Премиерата на „Херкулес” е другият петък.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg