Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

В какъв свят искате да живеете? Да, само не и в реалния

Първи трейлър на „Играч първи, приготви се” на Стивън Спилбърг

Новият филм на Спилбърг „Ready Player One“ е по едноименния роман на Ърнест Клайн, който не е превеждан в България. Снимка: Стопкадър от видеото - В какъв свят искате да живеете? Да, само не и в реалния

Новият филм на Спилбърг „Ready Player One“ е по едноименния роман на Ърнест Клайн, който не е превеждан в България. Снимка: Стопкадър от видеото

Животът е мизерен. Бедността е масова. Единственото бягство е във виртуална симулация, наречена ОАЗИС, потопена в попкултурата на 80-те години. Дори трейлърът показва познати герои и колички.

„Има толкова много убедителни причини да избягаш в ОАЗИС, вместо да страдаш в истинския живот”, казва Спилбърг пред „Ентъртейнмънт Уийкли” за своята предстояща антиутопия, създадена по едноименния роман на Ърнест Клайн от 2011 г.

Романът „Ready Player One“ на Ърнест Клайн не е излизал на български език, но е познат в родното фентъзи общество.

„Голяма част от филма е сравнително изследване – добавя Спилбърг. – В кой свят героите биха предпочели да прекарват живота си – при всички забавления, условности и предимства на дигиталния свят ОАЗИС или сред отговорностите на това да си ученик или родител в реалния живот? Става дума за действителния срещу виртуалния живот. Кой е по-вълнуващ?”

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

И двата свята се изправят пред риск, когато създателят на ОАЗИС умира и оставя след себе си загадка, от чието разрешаване зависи собствеността над технологичното чудо.

Премиерата на „Играч Първи, приготви се” за България е на 30 март 2018 г. Филмът се разпространява от „Александра филмс”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах