В Москва откриват Парк на СССР

Входът ще е безплатен, а забавлението - кратко

Съветският парк ще бъде около кулата в парка Останкино, Москва. Снимка: Туризъм.ру - В Москва откриват Парк на СССР

Съветският парк ще бъде около кулата в парка Останкино, Москва. Снимка: Туризъм.ру

Америка си има „Дисниленд”, България – „първи български исторически парк”, а в Русия съвсем скоро ще бъде открит „Съветски парк”, предаде ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на Руската телевизионна и радиоразпръсквателна мрежа.

Развлекателният комплекс ще бъде разположен в подножието на телевизионна кула в московския парк Останкино и ще се нарича „Парк на съветския период”. В него посетителите ще могат да играят настолни игри, да организират състезания с ретро-велосипеди, да посетят кръжок по моделиране, да участват в пионерски събрания (а защо не и в партийни?), да играят волейбол и мини-футбол на специално оборудвани игрища, да пеят и слушат бардовски песни в съпровод на китара.

Ако посещаемостта е достатъчно висока, пред различните атракциони вероятно ще се образуват опашки и ще се наложи съветски милиционери да въвеждат ред. Това, разбира се, ще направи съветската атмосфера в парка още по-реалистична за носталгиците.

В допълнение, отбелязват от пресслужбата, на 20 и 27 юли в парка ще се проведат модни ревюта от епохата на СССР. Посетителите ще имат достъп до дансинг, където могат да вземат уроци по буги-вуги, валс, танго или кадрил, както и да се включат в безплатни обиколки с екскурзовод в историческата част на музея на телевизионната кула.

Америка за България

Паркът ще бъде открит на 20 юли. Входът ще е безплатен, но за съжаление, тъгуващите по съветските времена ще могат да му се радват само до 2 август – когато ще бъде закрит. Така беше и по времето на СССР – хубавите неща свършваха бързо.

Вижте още: ПЪРВИ УВЕСЕЛИТЕЛЕН ПАРК ЗА ПАТРИОТИ

ДС