Този текст е публикуван преди повече от 3 години

В Народния играят „Козата“ в памет на Олби

Знаменитият драматург почина на 16 септември

Едуард Олби заедно с режисьора Явор Гърдев и актьора Иво Аръков по време на репетиции в Народния театър през 2009 г. Аръков напусна състава на спектакъла преди 2 години. Снимка: Калин Николов - В Народния играят „Козата“ в памет на Олби

Едуард Олби заедно с режисьора Явор Гърдев и актьора Иво Аръков по време на репетиции в Народния театър през 2009 г. Аръков напусна състава на спектакъла преди 2 години. Снимка: Калин Николов

„Козата или Коя е Силвия?“ – спектакълът, който доведе Едард Олби у нас – ще се играе в негова памет в неделя вечерта в Народния театър. Олби, един от знаменитите драматурзи на нашето време, почина на 16 септември. 

След края на представлението актьорите Бойка Велкова, Михаил Билалов и Юлиан Вергов ще разкажат пред публиката моменти от работата си с него през 2009 г.

Спектакълът „Козата, или коя е Силвия?”, режисиран от Явор Гърдев, е събитие на родната драматична сцена, игран близо 200 пъти на Камерната сцена в Народния. За пиесата Олби получава награда „Тони“, а постановката й у нас също получи заслужени овации и отличия – „Икар“ за най-добра мъжка роля на Михаил Билалов, номинации „Аскеер“ за водеща мъжка роля на Михаил Билалов, режисура на Явор Гърдев, сценография на Никола Тороманов, както и за най-добро представление.

Вижте още: ПОЧИНА ЕДУАРД ОЛБИ, КОГОТО ИМАХМЕ ЧЕСТТА ДА ВИДИМ

Америка за България

 

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3