В Народния играят „Козата“ в памет на Олби

Знаменитият драматург почина на 16 септември

Едуард Олби заедно с режисьора Явор Гърдев и актьора Иво Аръков по време на репетиции в Народния театър през 2009 г. Аръков напусна състава на спектакъла преди 2 години. Снимка: Калин Николов - В Народния играят „Козата“ в памет на Олби

Едуард Олби заедно с режисьора Явор Гърдев и актьора Иво Аръков по време на репетиции в Народния театър през 2009 г. Аръков напусна състава на спектакъла преди 2 години. Снимка: Калин Николов

„Козата или Коя е Силвия?“ – спектакълът, който доведе Едард Олби у нас – ще се играе в негова памет в неделя вечерта в Народния театър. Олби, един от знаменитите драматурзи на нашето време, почина на 16 септември. 

След края на представлението актьорите Бойка Велкова, Михаил Билалов и Юлиан Вергов ще разкажат пред публиката моменти от работата си с него през 2009 г.

Спектакълът „Козата, или коя е Силвия?”, режисиран от Явор Гърдев, е събитие на родната драматична сцена, игран близо 200 пъти на Камерната сцена в Народния. За пиесата Олби получава награда „Тони“, а постановката й у нас също получи заслужени овации и отличия – „Икар“ за най-добра мъжка роля на Михаил Билалов, номинации „Аскеер“ за водеща мъжка роля на Михаил Билалов, режисура на Явор Гърдев, сценография на Никола Тороманов, както и за най-добро представление.

Вижте още: ПОЧИНА ЕДУАРД ОЛБИ, КОГОТО ИМАХМЕ ЧЕСТТА ДА ВИДИМ

 

ДС