Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

В Русия искат да изтрият Барбара Брилска от филма „Ирония на съдбата”

Нарекла руските власти „комунисти“ и „прокълнати от Бог хора“

Барбара Брилска в кадър от „Ирония на съдбата“. Снимка: Стопкадър - В Русия искат да изтрият Барбара Брилска от филма „Ирония на съдбата”

Барбара Брилска в кадър от „Ирония на съдбата“. Снимка: Стопкадър

Полската актриса Барбара Брилска да бъде изтрита от най-известния руски новогодишен филм „Ирония на съдбата“ на Елдар Рязанов и заменена с друга актриса чрез дийпфейк технология. Това предложиха депутати от руската Дума.

Барбара Брилска, която е позната на всички руснаци и в страните от Източния блок с ролята си на Надя в „Ирония на съдбата“, излъчван всяка Нова година и у нас, се е изказала против войната в Украйна и е нарекла руските власти „комунисти“ и „прокълнати от Бог хора“.

„Любимата някога на всички ни актриса направи своя избор и нарече поклонниците си „проклети от бога“. Нека види, че можем лесно да я изтрием от „Ирония на съдбата“, огласи мнението на колегите си депутатката Олга Занко.

Занко дори е редактирала видеофрагмент от филма, като е заменила Брилска с актрисата Валентина Тализина, озвучила на руски ролята на полякинята.

Вдовицата на Елдар Рязанов Ема Айбадулина нарече идеята „лудост“.

„Нямате ли си други грижи, та се занимавате с това?“, попита тя риторично депутатите.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg