Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

В Русия масово отменят новогодишните тържества

От празника се отказват цели републики, отделни градове и компании

Новогодишната заря над празния Червен площад в първите минути на 2022 г. В началото на 2023 г.  фойерверките може да бъдат спестени, а парите за тях - изпратени за армията. Снимка: ЕПА/БГНЕС - В Русия масово отменят новогодишните тържества

Новогодишната заря над празния Червен площад в първите минути на 2022 г. В началото на 2023 г. фойерверките може да бъдат спестени, а парите за тях - изпратени за армията. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Много руски градове, включително Санкт Петербург, вече заявиха, че отменят тържествата по случай посрещането на новата 2023 година, съобщават руските медии. Празничните събития в градовете, украсата и концертите няма да бъдат финансирани, а спестените средства ще бъдат изпратени за подкрепа на армията, уточняват мотивите си кметовете и премиерите на отделните региони.

Освен в Санкт Петербург, няма да има празнуване на Нова година в цяла Чувашия, Нижни Новгород, Тоболск, Благовещенск, Рязан, цялото Забайкалие, Ялта, Ростов на Дон, Воронеж, Брянск, Краснодар и много други. В момента Московската Дума обмисля отмяна на тържествата и в Москва.

Много компании също отменят служебните тържества. Директорът на туристическата агенция „Аероклуб тур“ Андрей Зинковецки казва пред „Комерсант”“ че 70% от планираните служебни тържества са отменени поради „несвоевременност на развлекателните събития“. Това ще се отрази на заетостта на хотелите, артистичния бизнес и транспорта, казва Зинковецки.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg