Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

В Русия обмислят пълна забрана на „нетрадиционните ценности“

Забраната обхваща медиите, киното, стрийминг платформите, социалните мрежи

Вячеслав Володин, говорител на Думата. Снимка: ЕПА/БГНЕС - В Русия обмислят пълна забрана на „нетрадиционните ценности“

Вячеслав Володин, говорител на Думата. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Комисията към руската Дума иска да въведе забрана за всяко ЛГБТ съдържание, независимо от медията – в новинарските издания, киното, социалните мрежи, стрийминг услугите и други. Комисията по информационни политики, информационни технологии и комуникации цели ограничение на „ЛГБТ пропагандата“ независимо от възрастта на потребителите, заяви председателят на комисията Александър Хинщайн, цитиран от ТАСС.

Изказването на Хинщайн дойде в отговор на публикация на Вячеслав Володин, говорител на Думата, в Телеграм. В социалната мрежа той призова за въвеждането на пълна забрана за „нетрадиционните ценности“ в Русия, тъй като след излизането на Русия от Съвета на Европа вече няма натиск да бъдат легализирани еднополовите бракове. Не се уточнява какъв е списъкът с нетрадиционни ценности.

„Опитите да бъдат наложени чужди ценности върху обществото ни не сполучиха“, написа той и призова за обявяването на 8 юли, Ден на семейството, любовта и верността, за официален празник.

„Напълно подкрепям позицията на Вячеслав Володин за забраната на пропагандирането на нетрадиционни ценности. Комисията по информационно политики вече работи по съответните инициативи – написа Хинщайн в канала си в Телеграм. – Като цяло предлагаме да се въведе забрана на подобна пропаганда, независимо от възрастта на аудиторията (офлайн, в медийни издания, в интернет, в социалните мрежи и стрийминг услугите за кино).“

Комисията предлага и въвеждането на административни наказания в случай на нарушения – понастоящем наказанията важат само за разпространението на ЛГБТ съдържание сред непълнолетни.

В допълнение законодателите искат въвеждането на още по-строги наказания за педофилия и „всяка друга информация, показваща нетрадиционни сексуални взаимоотношения и перверзия“.

Очакванията са, че новите законодателни инициативи ще влязат за обсъждане в парламента през есента.

ВАКЛУШ 1

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах