Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

В Русия осъдиха бременна жена за неявяване на военна служба

Съдът не е приел бременността за уважителна причина

На билборда за наемане на войници в Русия пише: „Истинска мъжка работа“ . Снимка: ЕПА/БГНЕС - В Русия осъдиха бременна жена за неявяване на военна служба

На билборда за наемане на войници в Русия пише: „Истинска мъжка работа“ . Снимка: ЕПА/БГНЕС

Владикавказкият гарнизонен военен съд осъди ефрейтор Мадина Кабалоева на шест години колония за неявяване на военна служба в периода на мобилизация, съобщава „Комерсант“. Това е първата присъда по този член от закона, произнесена срещу жена, твърдят от изданието.

Кабалоева е била с препоръка за временно освобождаване от военна служба заради бременност и наличие на малолетно дете. Препоръката е издадена от медицинската рота на нейната воинска част. Но ефрейторката не се явила при повикване от ротата си, заради което е започнато наказателно дело.

Съдът е определил тя да излежи наказание от 6 години колония (затвор в отдалечено място, но с по-лек режим). Заради непълнолетното ú дете изпълнението на присъдата ще започне през 2032 г.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg