Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

В Русия вече наказват социални мрежи за „феминизъм”

„Роскомнадзор” състави протокол на TikTok

Гостите на откриването на Международния московски фестивал, изключен от световните кинофестивали, като илюстрация на „традиционните руски ценности“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - В Русия вече наказват социални мрежи за „феминизъм”

Гостите на откриването на Международния московски фестивал, изключен от световните кинофестивали, като илюстрация на „традиционните руски ценности“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Административен протокол за „пропаганда на феминизъм и ЛГБТ“ състави руската цензурираща институция „Роскомнадзор“ на социалната мрежа TikTok, съобщава РИА „Новости“.

В основанието за административната мярка е написано:

„На основание на три решения на „Росмолодьож“ (федерална агенция по младежта), „Роскомнадзор“ съставя протокол за пропаганда на нетрадиционните ценности на ЛГБТ, феминизъм и изкривена представа за традиционните сексуални ценности“.

Междувременно съдът в Тагански район на Москва е глобил стрийминговия сървис на „Амазон“ Twitch с 3 милиона рубли (около 50 хил. евро) заради отказ да отстрани интервю със съветника на Зеленски Алексей Арестович.

„Роскомнадзор“ е издал заповед за всички търсачки да информират за „нарушения на руското законодателство“ от страна на TikTok, Телеграм, Zoom, Pinterest и Discord.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90