VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

В събота газирано градинско парти, в неделя – кино на открито

Какво да правим през уикенда? По-интересните събития в София за 27 и 28 юли 2019 г.

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - В събота газирано градинско парти, в неделя – кино на открито

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

В края на горещия юли столичани имат на разположение разнообразни варианти за развлечение – кино на открито, градински партита и спортни инициативи. Театрите са във ваканция, но галериите никога – препоръчваме Ви да се отбиете в Софийска градска, където Ви очакват две експозиции: на номинираните художници за Наградата за съвременно изкуство БАЗА, открита тази седмица, и „Следите се губят“, изложба на Дружеството на южнобългарските художници.

Винаги може да се избяга от жегите и в киното – в момента върви игралният римейк на анимационната класика „Цар Лъв“, все още има единични прожекции на филма на Дани Бойл „Вчера си е за вчера“ за единствения човек на планетата, който помни „Бийтълс“, на е и „Рокетмен“, биографичният филм за Елтън Джон.

Вижте и още предложения от афиша на столицата за 27 и 28 юли, последния уикенд за месеца:

27 юли, събота

Америка за България

Турнир по плажен волейбол за смесени двойки – 8,30 ч., Спортен комплекс „Младост“ 4, до 131-о училище, в спортния комплекс „Балона“

Турнирът ще се проведе и на 28 юли. Участието става с предварително записване и срещу такса.

***

„По стъпките на изгубените софийски символи“, туристическа обиколка в центъра на София – 11 ч., пред паметника на Стефан Стамболов в градинката „Кристал“

Събитието е с ограничени места (30). Билетът не е с установена цена, парите отиват за продължаване на инициативата.

***

„Ботаническо просеко парти“ – 13-19 ч., Ботаническа градина

***

„Идеалът“, прожекция на открито на филма на Фредерик Бегбеде – 21,45 ч., Културен център G8

28 юли, неделя

Благотворителен базар „Надежда за тати“ – 15 ч., кино „Кабана“

Приходите от покупките на дрехи, аксесоари, книги, списания и вещи от личните колекции на инфлуенсъри ще отидат в подкрепа на Кирил Николов, диагностициран с рак на кожата.

***

„Живот почти прекрасен“, прожекция на филма на Светослав Драганов – 20 ч., кино „Култура“

***

„Отмъщение по женски“, прожекция на открито на филма на Ник Касаветис – 22 ч., Beach Bar

Входът е свободен.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg