Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„В сърцето на машината“ е новото българско предложение за „Оскар“

История за бунт в един социалистически затвор и за спасяването на гълъб, заклещил се в машина

Детайл от постера на „В сърцето на машината“ - „В сърцето на машината“ е новото българско предложение за „Оскар“

Детайл от постера на „В сърцето на машината“

„В Сърцето на машината“ на режисьора Мартин Макариев ще бъде българското предложение за „Оскар“ в категорията „чуждестранен филм“, съобщиха от Националния филмов център.

Днес комисията по подбора за българската номинация за 95-ите награди на Американската филмова академия в състав Мария Бакалова, председател и членове Катерина Ламбринова, Христо Христозов, Свилен Димитров, Катя Тричкова, Кристина Грозева и Александър Станишев реши да предложи нов филм на мястото на отхвърления „Майка“ на Зорница София. Американската академия отказа българския „Майка“, защото английската реч превишава българската във филма с около 3,5 мин., което е в разрез с правилата за въпросната категория.

Вижте още: НЕ ДОПУСНАХА „МАЙКА“ ДА ПРЕДСТАВИ БЪЛГАРИЯ НА ОСКАРИТЕ 

„В сърцето на Машината“ е история за спасяването на един гълъб, заклещил се в машина в комбината „Кремиковци“, и за бунта в един социалистически затвор. Жанрът е драматичен трилър, режисьор е Мартин Макариев. Филмът е носител на наградата „Златна роза“ на едноименния фестивал във Варна през 2021 г. и спечели отличие за най-добър филм на „София Филм Фест“ през 2022 година.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg