Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

На живо от Лондон: Прожекция на „Както ви харесва“

Светът е сцена в „Синема сити“ на 25 февруари със спектакъл на британския Национален театър

Прочутата Шекспирова комедия за любовта и промяната се завръща на сцената на Националния театър за първи път от над 30 години.  - На живо от Лондон: Прожекция на „Както ви харесва“

Прочутата Шекспирова комедия за любовта и промяната се завръща на сцената на Националния театър за първи път от над 30 години.

Да, този свят е сцена, където всички хора са актьори. Прочутата фраза от монолога на Жак ще чуем в пряко излъчване на театралния спектакъл „Както ви харесва“ по Шекспир от Великобритания. На 25 февруари (четвъртък) в „Синема сити“ в София зрителите ще погледнат към сцената на Националния театър в Лондон, където Розали Крейг влиза в ролята на Розалинда в търсене на любовта.

Излъчването на представлението ще бъде на живо от британската столица в 20,45 часа в киното на Mall of Sofia. В годината, в която отбелязваме 400 години от смъртта на Шекспир, ще има и още прожекции – в самия ден на кончината му, 23 април. Театралното събитие ще може да се види в пет града. Освен в София, също и в Пловдив, Бургас, Русе и Стара Загора.

„Както ви харесва“ ни среща с Розалинда, една от най-разпознаваемите героини на Барда. След като баща ѝ е изпратен в изгнание, тя и братовчедка ѝ Целия загърбват живота си в княжеския двор и се заселват в Арденската гора. Там, далеч общоприетите очаквания, Розалинда изпитва освобождаващото изживяване на преобразяването. Като се предрешава като млад момък, тя променя начина си на живот и намира любовта.

Прочутата Шекспирова комедия за любовта и промяната се завръща на сцената на Националния театър за първи път от над 30 години. И то повече от успешно. „Сънди Таймс“ определя постановката като „наслада“, а „Тайм аут“ – като „поразяваща продукция; брилянтно естествена и свежа“.

„Революционно. Одухотворената и сияйна Розалинда на Розали Крейг осветява всяка сцена“, пише за спектакъла „Мейл он Сънди“, като му дава максималната оценка от пет звезди.

Сателитното излъчване на постановките на Британския национален театър е част от глобалната програма National Theatre LIVE, която се осъществява в България от Британския съвет и „Синема сити“, в партньорство със Столична община и МТФ „Варненско лято“.

Вижте още: ВЛЮБЕНИ В ШЕКСПИР

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg