В театрите – през седалка и без маска

Здравното министерство с нови указания за противоепидемичните мерки в културните институции

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - В театрите – през седалка и без маска

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

В затворени театрални и концертни зали и в киносалоните ще се допуска запълване на 50% от капацитета, а не 30 процента, както беше предвидено досега, обясни на пресконференция здравният министър Кирил Ананиев. Зрителите ще бъдат настанявани през една седалка.

Носенето на маски в културни институции става препоръчително, а не задължително според новите мерки, въведени от здравното министерство.

Само преди няколко дни Министерство на културата пусна доста по-стриктни указания за културните институции. В тях се препоръчваше 50% заетост на местата при открити пространства и 30% – на закрити, еднопосочно движение на посетителите, задължително носене на маски или шалове, дистанция от 1,5 м и дезинфекция при влизане.

Засега всички спектакли в театъра ще се играят без антракт. Не е ясно как ще бъдат регулирани цирковите представления.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах