Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Ваканция с книга, наградените снимки тази седмица

Кранево. Снимка: Светлина Ангелова/Ваканция с книга - Ваканция с книга, наградените снимки тази седмица

Кранево. Снимка: Светлина Ангелова/Ваканция с книга

И тази седмица пътувахме виртуално с вашите снимки до морето, планината, бяхме по езера и китни селца, отбихме се и до Белград – благодарим, че ни изпращате толкова много кадри за фотоконкурса „Ваканция с книга“! Представяме ви снимките, които най-много впечатлиха нас и нашите читатели тази седмица, и ще получат награда.

Преди да видите имената им, да припомним, че конкурсът продължава до края на август. Изпращайте ни снимките си на адрес ploshtadslaveikov@gmail.com заедно с кратко (или дълго) описание къде е направен кадърът, защо сте избрали това място за почивка и с какво ви привлече тази книга. Добре би било да правите снимките във формат „пейзаж“ (хоризонтални), за да са по-удобни за публикация.

Награди ще получат фотографиите, които съберат най-много лайкове в страницата на „Площад Славейков“ във Фейсбук – а най-хубавите кадри ще попаднат и в сайта, в седмичната ни рубрика „Топ 10 на Книжен център „Гринуич”.

Ето наградите, между които победителите могат да избират: „Бедни хора“ от Фьодор Достоевски, „Джейн Остин у дома“ от Луси Уорсли, „Поздрави от синята палатка“ от Петя Кокудева, „Дамите от Ориента“ от Кристина Морато, „Захарното дете“ от Олга Громова, както и два билета за „Имало едно време… в Холивуд“ на Куентин Тарантино.

Тази седмица награди получават 6 снимки (включително водещата фотография към тази публикация). Очакваме отличените да се обадят на телефон 0885 888 907 в делничен ден между 10 и 18 ч. и да заповядат в редакцията – първите, които дойдат, ще имат възможност да си изберат сред заглавията.

Отличените снимки тази седмица:

Маслен нос. Снимка: Вера Михайлова/Ваканция с книга

Село Гега, Огражден планина. Снимка: Десислава Игнатова/Ваканция с книга

Язовир „Полени” край с. Сатовча. Снимка: Сузана Влайкова/Ваканция с книга

Белград. Снимка: Богдана Ангелова/Ваканция с книга

Село Драгоево, Шуменско. Снимка: Йорданка Йорданова/Ваканция с книга

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах