Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Ваканция с книга: наградените снимки тази седмица

Снимка: Десислава Лазарова/Ваканция с книга - Ваканция с книга: наградените снимки тази седмица

Снимка: Десислава Лазарова/Ваканция с книга

Цяла седмица „пътешествахме“ със снимките, които ни изпратихте за конкурса „Ваканция с книга“, благодарим! Представяме ви кадрите, които получиха най-високо одобрение сред читателите в страницата на „Площад Славейков“ във Фейсбук. Техните автори ще могат да си изберат от книгите, които предлагаме тази седмица, а и ще се радваме да се запознаем на живо в нашата редакция.

Преди да ви представим имената им, да припомним, че конкурсът продължава до края на август. Изпращайте ни снимките си на адрес ploshtadslaveikov@gmail.com заедно с кратко (или дълго) описание къде е направен кадърът, защо сте избрали това място за почивка и с какво ви привлече тази книга. Добре би било да правите снимките във формат „пейзаж“ (хоризонтални), за да са по-удобни за публикация.

Награди ще получат фотографиите, които съберат най-много лайкове в страницата на „Площад Славейков“ във Фейсбук – а най-хубавите кадри ще попаднат и в сайта, в седмичната ни рубрика „Топ 10 на Книжен център „Гринуич”.

Ето наградите, между които победителите могат да избират: „Малък живот“ от Ханя Янагихара,„Жената, която не остаряваше“ от Грегоар Делакур, „Чамкория“ от Милен Русков, „Сивият мъх сияе“ от Тор Вилхялмсон, „Извън редовете. Романът на Яна Язова“ от Боряна Дукова и два билета за концерта на оперната певица Елина Гаранча на 23 септември.

ФАНТАСТИКО И УНИЦЕФ

Тази седмица награди получават 6 снимки (включително водещата фотография към тази публикация). Очакваме отличените да се обадят на телефон 0885 888 907 в делничен ден между 10 и 18 ч. и да заповядат в редакцията.

Отличените снимки тази седмица:

Снимка: Рада Карастоянова/Ваканция с книга

Снимка: Ивелина Станева/Ваканция с книга

Снимка: Росица Милева/Ваканция с книга

Снимка: Калина Христова/Ваканция с книга

Снимка: Кристиян Ковачев/Ваканция с книга

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах