VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Ваканция с книга: наградените снимки тази седмица

Снимка: Десислава Лазарова/Ваканция с книга - Ваканция с книга: наградените снимки тази седмица

Снимка: Десислава Лазарова/Ваканция с книга

Цяла седмица „пътешествахме“ със снимките, които ни изпратихте за конкурса „Ваканция с книга“, благодарим! Представяме ви кадрите, които получиха най-високо одобрение сред читателите в страницата на „Площад Славейков“ във Фейсбук. Техните автори ще могат да си изберат от книгите, които предлагаме тази седмица, а и ще се радваме да се запознаем на живо в нашата редакция.

Преди да ви представим имената им, да припомним, че конкурсът продължава до края на август. Изпращайте ни снимките си на адрес ploshtadslaveikov@gmail.com заедно с кратко (или дълго) описание къде е направен кадърът, защо сте избрали това място за почивка и с какво ви привлече тази книга. Добре би било да правите снимките във формат „пейзаж“ (хоризонтални), за да са по-удобни за публикация.

Награди ще получат фотографиите, които съберат най-много лайкове в страницата на „Площад Славейков“ във Фейсбук – а най-хубавите кадри ще попаднат и в сайта, в седмичната ни рубрика „Топ 10 на Книжен център „Гринуич”.

Ето наградите, между които победителите могат да избират: „Малък живот“ от Ханя Янагихара,„Жената, която не остаряваше“ от Грегоар Делакур, „Чамкория“ от Милен Русков, „Сивият мъх сияе“ от Тор Вилхялмсон, „Извън редовете. Романът на Яна Язова“ от Боряна Дукова и два билета за концерта на оперната певица Елина Гаранча на 23 септември.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Тази седмица награди получават 6 снимки (включително водещата фотография към тази публикация). Очакваме отличените да се обадят на телефон 0885 888 907 в делничен ден между 10 и 18 ч. и да заповядат в редакцията.

Отличените снимки тази седмица:

Снимка: Рада Карастоянова/Ваканция с книга

Снимка: Ивелина Станева/Ваканция с книга

Снимка: Росица Милева/Ваканция с книга

Снимка: Калина Христова/Ваканция с книга

Снимка: Кристиян Ковачев/Ваканция с книга

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg