Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Ваканция с книга: наградените снимки тази седмица

Снимка: Клаудио Алварес/Ваканция с книга - Ваканция с книга: наградените снимки тази седмица

Снимка: Клаудио Алварес/Ваканция с книга

Две седмици остават до края на конкурса „Ваканция с книга“, а ни изпращате все по-хубави снимки. Един от фаворитите миналата седмица се появи още в понеделник – Димитър Чавдаров, математик от БАН, който сподели момент от своето „море в леген“ – поради невъзможност да си позволи друго. Снимката е направена в банята му – „където почивам редовно и в условия на контролиран и умерен лукс“. 

С тази снимка Димитър Чавдаров трогна и развесели стотици читатели на „Площад Славейков“, сред които и ръководството на Софийската филхармония, откъдето пожелаха да му дадат наградата от тях тази седмица – два билета за концерта на виртуозния руски цигулар Вадим Репин в зала „България“ на 3 октомври.

Друг участник – Клаудио Алварес – печели две награди тази седмица с черно-бели фотографии.

Ето заглавията, от които авторите на отличените снимки могат да избират тази седмица: „В името на паметта“ от Мария Степанова, „Проповед за падането на Рим“ от Жером Ферари, „Никога не ме оставяй“ от Казуо Ишигуро, „Топи се“ от Лизе Спит и „Войната на копчетата“ от Луи Перго. 

Очакваме отличените да се обадят на телефон 0885 888 907 в делничен ден между 10 и 18 ч. и да заповядат в редакцията.

Да припомним, че конкурсът продължава до края на август. Изпращайте ни снимките си на адрес ploshtadslaveikov@gmail.com заедно с кратко (или дълго) описание къде е направен кадърът, защо сте избрали това място за почивка и с какво ви привлече тази книга. Добре би било да правите снимките във формат „пейзаж“ (хоризонтални), за да са по-удобни за публикация.

Награди ще получат фотографиите, които съберат най-много лайкове в страницата на „Площад Славейков“ във Фейсбук – а най-хубавите кадри ще попаднат и в сайта, в седмичната ни рубрика „Топ 10 на Книжен център „Гринуич”.

Отличените снимки тази седмица (включително водещата фотография на тази публикация):

Снимка: Клаудио Алварес/Ваканция с книга

Снимка: Анита Царска/Ваканция с книга

Снимка: Ирина Саева/Ваканция с книга

Снимка: Цветелина Белева/Ваканция с книга

Снимка: Чавдар Димитров/Ваканция с книга

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах