Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Ваксинацията и маските задължителни в театрите на Бродуей

Отварят през септември за пръв път след затварянето си през 2020-а

Плакати на „Таймс Скуеър“ за хитови мюзикъли на Бродуей. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Ваксинацията и маските задължителни в театрите на Бродуей

Плакати на „Таймс Скуеър“ за хитови мюзикъли на Бродуей. Снимка: ЕПА/БГНЕС

В театрите на Бродуей ще влизат само зрители, които са ваксинирани и задължително със защитни маски, се казва в изявление на обединението на театрите „Бродуейска лига“, цитирано от световните агенции.

Асоциацията, която обединява повече от 700 собственици и наематели на театри, е получила одобрение за решението си от Световната здравна организация и от Министерството на здравеопазването в САЩ. Ваксините и маските ще са задължителни навсякъде, освен на местата, където в театрите се продава храна.

Актьорите и сценичните екипи ще бъдат задължително ваксинирани.

Очаква се театрите на Бродуей да отворят през септември за пръв път, след като бяха затворени заради пандемията миналата година. Мерките засега ще действат до края на октомври. От „Лигата“ заявиха, че е възможно през ноември да бъде внесено известно смекчаване на правилата.

Изключения ще се правят само за деца под 12 години и хора, които не могат да се ваксинират по медицински причини. Причината за липса на ваксинация трябва да бъде доказана с документ.

Вижте още: САМО ВАКСИНИРАНИ ЗРИТЕЛИ В „МЕТРОПОЛИТЪН ОПЕРА“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС