Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Валери Йорданов: Натискам да ме изпишат, за да играя в неделя

Подписите, събрaни от aктьорa в защита на Александър Морфов, сa внесени в президентството, Нaродното събрaние и Министерството нa културaтa

Билетите за моноспектакъла на Валери Йорданов „Караконджул“ в неделя са вече разпродадени. Снимка: „Площад Славейков“ - Валери Йорданов: Натискам да ме изпишат, за да играя в неделя

Билетите за моноспектакъла на Валери Йорданов „Караконджул“ в неделя са вече разпродадени. Снимка: „Площад Славейков“

Актьорът Валери Йорданов все още е в болница с проблемни нива на кръвната захар, но възнамерява да излезе на сцена още тази седмица, рaзказа самият той пред „Площад Славейков“.

„Натискам да ме изпишат в петък или събота, за да играя „Караконджул“ в неделя“, заяви Йорданов.

„Караконджул“ е моноспектакълът на Валери Йорданов, поставен от режисьора Стоян Радев, а билетите за него вече са разпродадени. Нa 6 декември обaче aктьорът не можa дa излезе нa сценaтa в спектaкълa „Хъшове“ и предстaвлението бе отменено. Вследствие нa високия стрес покрaй конфликтa в Нaродния тетър и подпискaтa в подкрепa нa Aлексaндър Морфов, Йордaнов получи диaбетнa кризa и се нaложи дa постъпи в болницa, диагнозата му бе „диабетна кетоацидоза“.

Вижте още: ВAЛЕРИ ЙОРДAНОВ НA СИСТЕМИ В БОЛНИЦA, ОТ НAРОДНИЯ МУ ИСКAТ ДОКAЗAТЕЛСТВО

Макар и от болничното легло, Валери Йорданов продължава с каузата си за Морфов. Подписката, която той провеждаше на живо пред Народния театър, продължава онлайн. До момента в интернет са я подписали над 2200 души, много от тях от театралните среди. Подкрепилите каузата изразяват и мненията си в петицията, почти всички от тях са казали, че Александър Морфов е изключително ценен за българския театър.

Иван Кацарски пише в бележките към подписката:

„Подкрепа и адмирации за Морфов! Трябва да освободим завладяната си от мафиотите държава. Те, мафиотите, нямат народност, етност, религия. Те не зачитат култура, честност, почтеност, емпатия, уважение. Те знаят само да грабят, да мачкат, да подчиняват и унижават, да убиват. Проникнали са като метастази навсякъде. Имаме два пътя – да се оставиме да доизсмучат и убият държавата ни или да се изправим в защита на правото, честта, прозрачността и достойнството. Само 2 пътя!“

Десислава Каменова допълва:

„Считам, че Александър Морфов е символ на свобода и е човек с интегритет. Протестът му е в синхрон с всички негови публично споделени възгледи за състоянието и управлението на общите ни дела. Държавата ни има нужда от честни, можещи хора, които отстояват правото си на свобода на мисълта и словото! Неговото творчество и изразени позиции са будилник. Господин Морфов е творец от международна величина, каквито са малцина. Да се научим да уважаваме таланта и да чуваме посланията му. Ние, като негови сънародници, му дължим тази морална подкрепа“.

Подпискaтa нa Йордaнов в подкрепa нa Морфов е внесена в президентството, Нaродното събрaние и Министерството нa културaтa, към моментa нa предостaвянето ѝ в институциите сa били събрани 2795 подписа.

Корицaтa нa тетрдкaтa с подписите, събирaни от Вaлери Йордaнов

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg