POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Валери Симеонов глух за културата: Все още не съм чул аргументи срещу Бинев

Ако го оттеглим, всичко, което говорят за него, ще излезе вярно, казва шефът на Патриотичния фронт

„Няма да поискам оставката на Вежди Рашидов, защото това, което правим, е да опитваме да осигурим политическа стабилност. Ако трябва да се вземе някакво решение, то трябва да го направи министър-председателят”, обясни Валери Симеонов. - Валери Симеонов глух за културата: Все още не съм чул аргументи срещу Бинев

„Няма да поискам оставката на Вежди Рашидов, защото това, което правим, е да опитваме да осигурим политическа стабилност. Ако трябва да се вземе някакво решение, то трябва да го направи министър-председателят”, обясни Валери Симеонов.

Валери Симеонов, председателят на Патриотичния фронт, явно е глух за културата, защото днес на брифинг в парламента заяви, че все още не е чул нито един сериозен аргумент за това Слави Бинев да се оттегли от председателския пост на Комисията по култура и медии. Симеонов явно не гледа и никоя друга телевизия, освен собствената си СКАТ, защото през уикенда на екрана на трите големи в ефира – Би Ти Ви, Нова и БНТ, имаше навалица от прочути интелектуалци, които дадоха десетки аргументи срещу архонта в културата (Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА). 

„Ако го оттеглим, всичко, което казват за него, ще излезе вярно. България парламентарна държава ли е или не? По конституция е”, заяви Симеонов, цитиран от агенция „Фокус“. По думите му, все още няма решение по въпроса със Слави Бинев.

„Няма да поискам оставката на Вежди Рашидов, защото опитваме да осигурим политическа стабилност. Ако трябва да се вземе някакво решение за Бинев, трябва да го направи министър-председателят”, обясни Симеонов.

Онова, което уронва престижа на Народното събрание, според него е непрекъснатото четене на враждебни декларации, които имали за цел да разделят и противопоставят българското общество: „Достойният отговор на тази декларация е всички депутати да станат и да излязат”.

Малко след това пресконференция дадоха неколцина поддържници на Слави Бинев – Любен Дилов-син, Йордан Караджов и Кристина Димитрова. Според Дилов трябва да се даде една година изпитателен срок на архонта в културата, а Димитрова също като Симеонов не виждала смислени аргументи срещу Бинев. Йордан Караджов заяви, че протестиращите излизали на улицата, защото били без работа и се събирали на по кафе и цигара, които имали странен мирис.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg