Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

А ако бежанците идват от бъдещето?

В сериала „Бежанците“ човечеството се сблъсква с най-голямото преселение в историята - 3 милиарда изгнаници от бъдещето пристигат в настоящето

За да бъдат допуснати в миналото, бежанците нямат право: да говорят за сполетялото ги бедствие, да търсят роднините си и да извършват престъпления.  - А ако бежанците идват от бъдещето?

За да бъдат допуснати в миналото, бежанците нямат право: да говорят за сполетялото ги бедствие, да търсят роднините си и да извършват престъпления.

„За да спасим настоящето, трябва да се върнем в миналото.“

Представете си, че потоците бежанци, които минават през територията на България, не са от Близкия Изток. Ами ако тези хора идват от бъдещето?

Това е нерядко използвана фикция в комерсиалното кино – терминатори и прочие метални и универсални бойци многократно са използвали машина на времето, за да се върнат назад и да коригират обстоятелствата около катаклизъм с фатални последици. Пратениците от бъдещето, общо взето, дотук винаги са били малцина избраници, все герои, надарени със свръхчовешки способности. В новия сериал, започнал в сряда вечерта по БНТ, те са бегълци, при това огромно количество. Човечеството се сблъсква с най-голямото преселение в историята – 3 милиарда изгнаници от бъдещето пристигат в настоящето. Голи, боси и с червени датчици в гърдите.

„Бежанците“ разказва за семейство Круз – Самюел, бременната Ема и дъщеричката им Ани. Сам е доставчик на дървесина и тримата със съпругата и детето живеят спокойно в голяма къща сред гората. Съседите им са отдалечени на 3 км, близкото село е малко. В дома им неочаквано се появява тайнственият Алекс. Неговата мисия е неясна, но гостът видимо ще наруши правилата, наложени за преселниците от бъдещето. За да бъдат допуснати в миналото, те нямат право: да говорят за сполетялото ги бедствие, да търсят роднините си и да извършват престъпления. Престъпят ли забраната, откарват ги заедно с близките им в лагери. Всички телевизионни канали предават кадри от невижданата вълна от мигранти и никъде не дават обяснение за целта им. Светът е в паника, защото бежанците са милиарди и не достигат храни и дрехи.

refugees

„Бежанците“ е емоционален трилър за обикновените хора и техните реакции, когато се изправят пред свръхестественото и непознатото, както и пред осъзнаването, че помагайки на хората в беда, помагат на самите себе си.

Осемте епизода, които ще бъдат излъчени по БНТ, са британско-испанска копродукция, заснета в Испания с британски актьори, на английски език, по идея на Рамон Кампос в съавторство с още трима сценаристи. „Бежанците“ е показан премиерно на 7 май 2015 г., излъчен едновременно по четири телевизионни канала в Испания. Началото е гледано от 4,37 милиона зрители. Би Би Си е копродуцент и официален световен разпространител на телевизионната драма, произведена от испанската медийна група „Атресмедия“.

Следващият епизод на „Бежанците“ е на 19 януари от 23,30 ч. по БНТ, повторението е от 03,45 ч.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg