Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Вълна от макове залива Форт Нелсън (видео)

Арт инсталация за 100-годишнината от Първата световна война

Вълната от макове е създадена от художника Пол Къминс и дизайнера Том Пайпър на територията на някогашното отбранително съоръжение, построено през 1859 г. Снимка: Стопкадър от видеото - Вълна от макове залива Форт Нелсън (видео)

Вълната от макове е създадена от художника Пол Къминс и дизайнера Том Пайпър на територията на някогашното отбранително съоръжение, построено през 1859 г. Снимка: Стопкадър от видеото

Гигантска вълна от макове залива Форт Нелсън в Портсмут, Англия. Скулптурата е изграждана в продължение на две седмици и ще радва очите на местните хора и туристите през следващите два месеца.

Вълната е създадена от художника Пол Къминс и дизайнера Том Пайпър на територията на някогашното отбранително съоръжение, построено през 1859 г. Тя е част от арт проект, наречен 14-18 NOW – в памет на стогодишнината от Първата световна война, в която Великобритания губи повече войници отколкото във всеки друг въоръжен конфликт, в който е участвала.

Вълната обикаля Обединеното кралство от 2014-а и сега е последната ѝ година. Всеки маков цвят представлява отнет живот на британец и жител на колониите, изгубен между 1914 и 1918 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах