Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Вълшебната флейта“ на Моцарт – фантастично зрелище в Будапеща (снимки, видео)

Спектакълът на Бари Коски е смесица от Александър Родченко и Тим Бъртън, Чарлс Дикенс и Фриц Ланг, неми филми и комикси

В спектакъла героите ту са анимационни, ту от плът и кръв. Снимки: ЕПА/БГНЕС - „Вълшебната флейта“ на Моцарт – фантастично зрелище в Будапеща (снимки, видео)

В спектакъла героите ту са анимационни, ту от плът и кръв. Снимки: ЕПА/БГНЕС

Изключително красива версия на Моцартовата опера „Вълшебната флейта“ ще бъде представена в Будапеща тази вечер, 20 април. Спектакълът ще бъде част от Будапещенския пролетен фестивал – най-голямото културно събитие в унгарската столица, което привлича много фенове на класическата музика и джаза. Фестивалът се е превърнал в едно от водещите европейски културни събития, с поредица от оперни представления, концерти, балетни и театрални спектакли. Изборът е между 120 програми на 40 различни места – включително площади, паркове, музеи, църкви…

Постановката е на англичанката Сюзан Андрейд и австралиеца Бари Коски в театър „Еркел“. Коски носител на титлата „Най-добър режисьор“ на Международните оперни награди през 2014-а. Този сезон той поставя в Кралската опера в Лондон, но доскоро беше главен режисьор на „Комише опер Берлин“, чийто оркестър и хор също участват в представлението. Диригентската палка е в ръцете на унгареца Хенрик Нанаси – музикален директор на „Комише опер“.

Заедно с британската театрална група „1927“ Коски е създал за продукцията на „Вълшебната флейта“ цял нов свят, който критикът на „Гардиън“ определя като „смесица от Александър Родченко и Тим Бъртън, Чарлс Дикенс и Фриц Ланг, немите филми от началото на ХХ век, и комиксите от ХХ век“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg