Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Вампирът от София, България

Паметникът на цар Самуил попадна в класация... за гениален вандализъм

Като номер 92 в подбора на хумористичен сайт е българската ни гордост – Самуил със светещите очи, дело на скулптора Александър Хайтов. - Вампирът от София, България

Като номер 92 в подбора на хумористичен сайт е българската ни гордост – Самуил със светещите очи, дело на скулптора Александър Хайтов.

Паметникът на цар Самуил в София, който скоро ще навърши една година, продължава да привлича внимание и по света. Читател на сайта Bored Panda го добави в класация на име „Случайни прояви на гениален вандализъм“ – със заглавие на снимката „Статуя на вампир“.

Селекциите на медията позволяват нейните потребители да ги обогатяват. Така в началото „Случайни прояви на гениален вандализъм“ е съдържала само 25 примера – ден по-късно те са вече 120, благодарение на активността на читателите. А под номер 92 е и нашата гордост – Самуил със светещите очи, дело на скулптора Александър Хайтов.

Един от коментиралите снимката, българин, пише, че това не е вандализъм, а нещо напълно реално (за съжаление). Друга нашенка се обръща шеговито към качилия снимката, че се надява да не е българин, тъй като скулпторът не мисли като него. Той пък на свой ред отговаря, че е убеден в добрите намерения на автора, но крайният изглед e по-скоро вампирски.

През декември миналата година паметникът на Самуил влезе и в друга класация – на осем статуи на прочути личности, които изглеждат безумно. Тогава светещият монумент намери място до голия Том Круз, главата на Стив Джобс и нелепата статуя на Роналдо в родния му град в Португалия.

Вижте още: ПАМЕТНИКЪТ НА САМУИЛ В КЛАСАЦИЯ С НАЙ-БЕЗУМНИТЕ СТАТУИ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах