Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Варна и Русе – зони, свободни от чалга

Потърсете стикерите на „Площад Славейков“ на пунктовете на кампанията „Стара хартия за нова книга“

 - Варна и Русе – зони, свободни от чалга

Кампанията „Зона, свободна от чалга“ обхваща Варна и Русе. Хиляди софиянци потърсиха стикерите на „Площад Славейков“, а мнозина поискаха да пратим и извън столицата. Благодарение на друга кампания, това стана възможно – „Стара хария за нова книга“. Там, където предавате хартия, ще получите в замяна нови книги и стикерите „Зона, свободна от чалга“. Безплатно.

Акцията в крайморския град е на 17 септември от 10 до 14 ч. на входа на Морската градина в рамките на фестивала „Funcity+“, който е част от програмата на Варна като Европейска младежка столица 2017. Кампанията се организира от Книжен център „Гринуич“ и „ЕКОПАК България“ АД и се провежда със съдействието на Община Варна.

Под надслов „Почисти и прочети“ децата имат възможност да научат повече за рециклирането, да разберат как да пазят природата и да събират разделно отпадъците – и междувременно сами да си изберат книжки. Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне 5 кг стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор. Организаторите напомнят, че колкото повече стара хартия съберат децата, толкова повече дървета ще спасят от изсичане.

Лице на кампанията „Стара хартия за нова книга“ тази година е Добрият великан – героят от филма на Стивън Спилбърг по книгата на Роалд Дал „ГДВ“.

Лице на кампанията „Стара хартия за нова книга“ тази година е Добрият великан – героят от филма на Стивън Спилбърг по книгата на Роалд Дал „ГДВ“.

Детският празник „Стара хартия за нова книга“ ще се проведе за втори път в Русе на 18 септември от 10 ч. на площад „Свобода“ пред Съдебната палата. Партньори на „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“ в крайдунавския град са Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ и Община Русе. Акцията ще продължи до 14 ч.

Да превърнем Варна и Русе в зони, свободни от чалга! Потърсете стикерите!

Вижте още: ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ ЧАЛГАТА

Междувременно в София може да откриете стикерите на познатите места:

Книжен център „Гринуич“, София, бул. „Витоша“ № 37

Книжарница „Сиела“, София, бул. „Витоша“ № 60

Книжарница „Сиела“, София, мол „София“, бул. „Стамболийски“ № 101

Книжарница „Сиела“, София, в подлеза на Ректората

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах