Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Външно на Русия: Страданията на циганите в Украйна са доказателство за наличие на нацизъм

Институцията, управлявана от Сергей Лавров, задълбочи темата с „еврейския нацизъм”

„И какво като Зеленски е евреин? Този факт не отрича нацистките елементи в Украйна. Хитлер, вярвам, също е имал еврейска кръв“, каза Сергей Лавров пред италианската телевизия „Медиасет“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Външно на Русия: Страданията на циганите в Украйна са доказателство за наличие на нацизъм

„И какво като Зеленски е евреин? Този факт не отрича нацистките елементи в Украйна. Хитлер, вярвам, също е имал еврейска кръв“, каза Сергей Лавров пред италианската телевизия „Медиасет“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Руското външно министерство продължава да твърди, че има „еврейски нацизъм“. В официалния си Телеграм канал МВнР на Русия отговори на думите на външния министър на Израел Яир Лапид, че изказването на Сергей Лавров, че „евреите са убивали сами себе си по времето на Холокоста“, е непростимо.

В официалния си пост руското външно министерство „разяснява“ на израелското правителство, че то поддържа „неонацистки режим в Киев“. Според хората на Лавров „еврейският произход на Зеленски не е гаранция за защита от разгула на неонацизма в страната“.

„Историята, за съжаление, познава трагични примери за сътрудничество на евреите с нацистите. В Полша и други страни от Източна Европа германците са назначавали еврейски представители като ръководители на гетата и еврейските съвети и някои от тях са правели чудовищни неща. (…) Историческата трагедия е в това, че ако по времето на Втората световна война някои евреи са участвали в престъпленията по принуда, то спекулиращият с корените си Зеленски прави това съзнателно и съвсем отговорно“, пишат официално руските дипломати.

Хората на Лавров „подсказват“ на Яир Лапид, че в Украйна има „най-презрян антисемитизъм и ромофобия“, като се споменават „факелни шествия с портрета на Степан Бандера“ и се подчертават „страданията на циганите в Киев“. Като аргумент е използван и фактът, че монументът Бабин Яр в памет на масовото изтребление на евреи се намира тъкмо в Киев.

На 2 май Сергей Лавров, външен министър на Русия, заяви пред италианския тв канал „Медиасет“, че Хитлер е имал еврейска кръв и че най-големите антисемити са именно евреите. Посланикът на Русия в Израел бе повикан в израелското Външно министерство след тези думи на началника си.

ЛАВРОВ: И КАКВО КАТО ЗЕЛЕНСКИ Е ЕВРЕИН, ХИТЛЕР СЪЩО Е ИМАЛ ЕВРЕЙСКА КРЪВ

Володимир Зеленски също отговори на Лавров в свое обръщение:

„Как е възможно да се изрече това в навечерието на годишнина от победата над нацизма? Тези думи означават, че най-големият дипломат на Русия хвърля върху еврейския народ вината за нацистките престъпления. Нямам думи“.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС