Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Въпреки дъжда, актьори ще играят на открито пред Народния

От театъра ще раздават на зрителите дъждобрани

Началото на „Спанак с картофи“ на открито тази вечер е в 21,30 ч. Снимка: Народен театър - Въпреки дъжда, актьори ще играят на открито пред Народния

Началото на „Спанак с картофи“ на открито тази вечер е в 21,30 ч. Снимка: Народен театър

Народният театър ще предизвика времето днес, 10 юли. Въпреки прогнозата за дъжд, „Спанак с картофи“ ще се играе на откритата сцена на площада пред сградата.

От 21,30 ч. пред публиката излизат Владимир Карамазов, Юлиан Вергов и Герасим Георгиев-Геро.

От трупата се опитаха да противодействат на лошото време с „молитвата срещу дъжд“ преди началото на „Театър пред театъра“ – но ритуалът с участието на Емил Чолаков предизвика предимно смесени чувства.

От Народния театър ще предложат на публиката тази вечер дъждобрани. Онези, които не желаят да гледат спектакъла под дъжда, могат да възстановят парите за билети си. Това може да стане до 14 ч. на 12 юли. Билетът трябва да бъде представен на касата заедно с касовия бон или с разписката за закупените онлайн билети.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Дъждът стана част от „Театър пред театъра“ и миналата година, по време на спектакъла „Калигула“. Но пороят не успя да прогони зрителите от скамейките.

Тази вечер трябваше да се състои и финалното събитие от поредицата концерти на открито в парка Врана – заради прогнозата за времето обаче, Софийската филхармония премести концерта в зала „България“. Публиката ще чуе виртуозния цигулар Юлиан Рахлин, който ще представи Концерт за цигулка и оркестър № 2 от Прокофиев. В програмата на концерта е и Италианска симфония от Менделсон. На диригентския пулт излиза Максим Ешкенази.

Вижте още: ФИНАЛНИЯТ КОНЦЕРТ ОТ ПАРКА ВРАНА СЕ МЕСТИ В ЗАЛА „БЪЛГАРИЯ“ 

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3