Въпреки дъжда, актьори ще играят на открито пред Народния

От театъра ще раздават на зрителите дъждобрани

Началото на „Спанак с картофи“ на открито тази вечер е в 21,30 ч. Снимка: Народен театър - Въпреки дъжда, актьори ще играят на открито пред Народния

Началото на „Спанак с картофи“ на открито тази вечер е в 21,30 ч. Снимка: Народен театър

Народният театър ще предизвика времето днес, 10 юли. Въпреки прогнозата за дъжд, „Спанак с картофи“ ще се играе на откритата сцена на площада пред сградата.

От 21,30 ч. пред публиката излизат Владимир Карамазов, Юлиан Вергов и Герасим Георгиев-Геро.

От трупата се опитаха да противодействат на лошото време с „молитвата срещу дъжд“ преди началото на „Театър пред театъра“ – но ритуалът с участието на Емил Чолаков предизвика предимно смесени чувства.

От Народния театър ще предложат на публиката тази вечер дъждобрани. Онези, които не желаят да гледат спектакъла под дъжда, могат да възстановят парите за билети си. Това може да стане до 14 ч. на 12 юли. Билетът трябва да бъде представен на касата заедно с касовия бон или с разписката за закупените онлайн билети.

Дъждът стана част от „Театър пред театъра“ и миналата година, по време на спектакъла „Калигула“. Но пороят не успя да прогони зрителите от скамейките.

Тази вечер трябваше да се състои и финалното събитие от поредицата концерти на открито в парка Врана – заради прогнозата за времето обаче, Софийската филхармония премести концерта в зала „България“. Публиката ще чуе виртуозния цигулар Юлиан Рахлин, който ще представи Концерт за цигулка и оркестър № 2 от Прокофиев. В програмата на концерта е и Италианска симфония от Менделсон. На диригентския пулт излиза Максим Ешкенази.

Вижте още: ФИНАЛНИЯТ КОНЦЕРТ ОТ ПАРКА ВРАНА СЕ МЕСТИ В ЗАЛА „БЪЛГАРИЯ“ 

Киномания

Bookshop 728×90