Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Върховният магьосник Къмбърбач (видео)

Трейлърът на филма „Доктор Стрейндж“ загатва смесица от „Генезис“ и „Матрицата“

Първият трейлър на предстоящия „Доктор Стрейндж“ изглежда впечатляващо, не само заради магнетичното присъствие на Бенедикт Къмбърбач. - Върховният магьосник Къмбърбач (видео)

Първият трейлър на предстоящия „Доктор Стрейндж“ изглежда впечатляващо, не само заради магнетичното присъствие на Бенедикт Къмбърбач.

Забравете всичко, което сте си мислили, че знаете. Бенедикт Къмбърбач е поредният Отмъстител на „Марвел“, който прави крачка от комиксите към големия екран. А първият трейлър на предстоящия „Доктор Стрейндж“ изглежда впечатляващо, дори и не само заради магнетичното присъствие на Къмбърбач.

Филмът разказва за Стивън Стрейндж, блестящ хирург, егоистичен и хаплив, който след катастрофа губи възможността да използва ръцете си, както преди. Той предприема пътуване до Тибет, за да търси лек за състоянието си – и там среща древна магьосница (странна и гологлава Тилда Суинтън), от която научава:

„Има други начини да спасяваш животи. Толкова много не знаеш.“

А вдъхновената реплика на Доктор Стрейндж: „Научи ме“, загатва онова, което ни очаква през есента по кината – въздигането на Върховния магьосник, който ще се опълчи срещу злото.

Историята, любима на поколения комиксови почитатели, се допълва и от изкривената реалност, с която явно ще е наситен филмът – визуална смесица между „Генезис“ и „Матрицата“, нови светове и градове, издигнати едни връз други.

В ролите влизат още Рейчъл Макадамс, Мадс Микелсен, Скот Адкинс, Чуетел Еджиофор. Премиерата на филма за България ще бъде на 4 ноември.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90