Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Варна на път да атакува избора за Европейска столица на културата

 - Варна на път да атакува избора за Европейска столица на културата

Бившият евродепутат и представител на Община Варна Биляна Раева обяви на пресконференция в сряда, че вероятно ще обжалва решението на международното жури, номинирало Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г. 

Причината за реакцията й е новината, че началникът Международния отдел в Министерството на културата Деяна Данаилова е била в конфликт на интереси по време на конкурса, тъй като нейният отдел е организирал състезанието, а в екипа подготвял кандидатурата на Пловдив работи дъщеря й Мила Станилова.

„Решението на журито може да бъде атакувано както от останалите градове-претенденти за титлата, така и от трети страни, които имат съмнения за конфликт на интереси или за други нарушения, – заяви Раева. – В момента, в който имаме фактическа яснота около случая, адвокатите ще решат какво ще правим.“

Пред „Площад Славейков“ зам.-министърът Боил Банов разкри, че висшето арт ведомство ще сигнализира за случая Европейската комисия и ще оставят решението на проблема в техни ръце (Вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА).

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg