VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Върнаха пейката със Славейкови на „Славейков“

След повече от година „изгнание“, любимата на столичани пейка-скулптура отново е на площада. Снимка: Боян Желязков за „Площад Славейков“ - Върнаха пейката със Славейкови на „Славейков“

След повече от година „изгнание“, любимата на столичани пейка-скулптура отново е на площада. Снимка: Боян Желязков за „Площад Славейков“

Скулптурната композиция с баща и син Славейкови се завърна на „Славейков“. Въпреки съобщенията от Столична община, и по-точно на инж. Даниел Евлогиев, директор на дирекция „Транспортна инфраструктура“, че предстои реставрация и до месец ще върнат произведението, днес то бе монтирано на площада, кръстен на Петко Славейков. 

Читател на „Площад Славейков“ засне момента и ни изпрати снимките. Статуята е била транспортирана и спусната с кран днес около 13 ч. Поставена е в същия квадрат, където беше преди година, но може би малко по-навътре в площада.

Авторът на творбата Георги Чапкънов не се виждал наоколо. Вчера по телефона той изрази учудването си, че скулптурата се нуждае от реставрация – по думите му, тя е в отлично състояние. Това е видимо и от снимките – Славейкови са си същите, единствено сянката пред тях е много по-бляскава от преди.

Остава да се завърнат и книгите на „Славейков“.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Снимка: Боян Желязков за „Площад Славейков“

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg