Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Варненският театър днес става на 100, ще празнува по-нататък

Тържеството се отлага, независимо, че забраната за културни събития в града бе отменена

Снимка: Веселин Василев - Варненският театър днес става на 100, ще празнува по-нататък

Снимка: Веселин Василев

Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ във Варна днес става на 100 г. и докато приема поздравления и цветя, започна да планира отново празника за юбилея си. Оповестената вчера заповед за затваряне на всички културни институции в морския град днес, 12 март, бе отменена от Областния кризисен щаб, съобщиха от трупата на театъра в официалната страница на институцията във Фейсбук. След забраната всички прояви за юбилея, включително и премиерата на специалния спектакъл „100!”, бяха отменени.

На 15 март ще бъде оповестено решението на Дирекционния съвет с новите дати за отпадналите юбилейни прояви от 12 март и предвиденото за 13 март извънредно представление на „100!“. Поканите и закупените билети ще бъдат валидни без заверка.

Тази стъпка се налага заради заболяване на двама актьори, както и заради предстоящите, предварително планирани турнета на театъра в София с „Любовникът от ZanziБар“ от Ели Саги, режисьор Атанас Атанасов, на 16 март в Сатиричния театър, и „Отело“ от Шекспир, режисьор Пламен Марков, на 22 март в Народния театър.

„Площад Славейков“ честити стогодишния юбилей на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ – Варна.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90