Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

София, пристанище на Варненския театър

Три разнородни спектакъла на три сцени гостуват в столицата през февруари

Адриан Филипов в „Брак по принуда“ по Жан-Батист Молиер - София, пристанище на Варненския театър

Адриан Филипов в „Брак по принуда“ по Жан-Батист Молиер

С три спектакъла и общо четири представления на три различни сцени гостува Варненският театър в София през февруари. На 8, 9 и 10 следващия месец в столицата пристигат съответно „Криворазбраната цивилизация“, „Брак по принуда“ и „Едноокият цар“ – по класическа българска пиеса, Молиер и съвременен каталунски автор.

Гастролът на варненските театрали в София започва в Сатирата на 8-и. Там актьорът и режисьор Стоян Радев Ге. К. ще представи своя прочит на текста на Добри Войников „Криворазбраната цивилизация“ – по собствените му думи версия-изследване на копнежа, която пиесата носи в себе си.

На сцената ще видим Гергана Арнаудова – в първата ѝ главна роля, Николай Божков, Цветина Петрова, Николай Кенаров, Славяна Иванова, Веселина Михалкова, Юлияна Чернева, Валери Вълчев и други. Сценографията и костюмите са на Даниела Николчова.

„Криворазбраната цивилизация“

„Криворазбраната цивилизация“

Програмата на Варненския театър продължава с Жан-Батист Молиер – на 9 февруари в „Българска армия“. Спектакълът „Брак по принуда“ по две негови фарсови пиеси („Брак по принуда“ и „Рогоносец без рога“, в превод на Кирил Кадийски, Радой Ралин) е поставен от проф. Пламен Марков, а сценографията и костюмите са отново на Николчова.

В ролите влизат Николай Божков, Петя Ангелова, Стефан Додуров, Веселина Михалкова, Валери Вълчев, Николай Кенаров и др.

Две представления в един ден ще се изиграят на 10-и в Театрална работилница „Сфумато“. От 17 и от 20 часа режисьорът Петър Денчев представя спектакъла си „Едноокият цар“, по текст на съвременния каталунски драматург Марк Креует.

„Едноокият цар“

„Едноокият цар“

Отправна точка на историята е семейна вечеря у полицая Давид, чиято съпруга е поканила на гости приятелка от младостта с нейния съпруг. Той е загубил едното си око по време на протест, а виновник за инцидента се оказва домакинът…

Ролите са поверени на Симеон Лютаков, Милена Кънева, Биляна Стоева, Пламен Димитров и Николай Божков, а сценографията и костюмите – на Теодора Лазарова. Спектакълът е придружен и от мултимедия (Елена Шопова), а музиката е на Христо Намлиев.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах