Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Върви, народе – процесията за 24 май в снимки

Президентът поведе празнично шествие по жълтите павета

Гвардейският оркестър водеше тържествената процесия за Празника на славянската писменост и култура. Снимки: Румен Добрев  - Върви, народе – процесията за 24 май в снимки

Гвардейският оркестър водеше тържествената процесия за Празника на славянската писменост и култура. Снимки: Румен Добрев

Власт, църква, учени, преподаватели и ученици излязоха на процесията за Празника на славянската писменост и култура 24 май по жълтите павета в центъра на София. Началото бе в 10, 30 ч. на площада пред президенството, откъдето с появата на държавния глава Росен Плевнелиев шествието пое към Народната библиотека.

Начело на колоната бе гвардейският оркестър, след тях – свещеници с иконата на Св. Св. Кирил и Методий, а зад тях крачеха Росен Плевнелиев, министърът на образованието Тодор Танев, на спорта Красен Кралев, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров, избрани учители. На етапи към шествието се включваха още хора от властта, академици от БАН, професори от СУ… и никой случаен – охраната на президента бдеше и пиле да не прехвръкне над Плевнелиев. А той весело развяваше знаменце към насъбралия се по пътя на процесията народ.

Пред паметника на светите братя пред Народната библиотека охраната зае позиции в градинката през 2-3 метра, а гражданите наблюдаваха тържеството, качили на рамене децата си.

Вижте кадри от тържественото шествие за 24 май, тържеството пред Народната библиотека и пред Народния театър:

unnamed (20)

unnamed (33)

unnamed (32)

unnamed (21)

unnamed (24)

unnamed (25)

unnamed (27)

unnamed (28)

unnamed (29)

unnamed (3)

unnamed (37)

unnamed (38)

unnamed (44)

unnamed (38)

unnamed (45)

unnamed (8)

unnamed (15)

unnamed (39)

unnamed (4)

unnamed (42)

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg