POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Върви, народе възродени, до 2 юни в НДК

На 28 май започва Пролетният базар на книгата

В продължение на шест дни след 28 май НДК ще бъде Национален дворец на книгата. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Върви, народе възродени, до 2 юни в НДК

В продължение на шест дни след 28 май НДК ще бъде Национален дворец на книгата. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Броени дни след като отбележим Деня на българската просвета и култура, словото ще се нанесе в Двореца – на 28 май започва най-мащабното книжно изложение, Пролетният базар на книгата. До 2 юни НДК ще бъде най-голямата книжарница у нас. Паралелно ще се проведе и Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи.

Над 160 български издателства ще се разположат на три нива в НДК, а програмата на форума ще предложи среща с някои от най-четените български автори – Здравка Евтимова, Деян Енев, Боян Биолчев, Цочо Бояджиев, Божана Апостолова… Те ще очакват своите почитатели както на щандовете на различните издателства, така и на обособената сцена в Мраморното фоайе на Двореца.

В навечерието на Деня на детето, на 28 май от 10,30 ч. ще бъде даден официален старт и на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи. За малките читателите ще бъде открита изложбата „Любен Зидаров. Майсторът на детската илюстрация“. Номиниран за престижната детска литературна награда – Мемориален приз „Астрид Линдгрен“, той е илюстрирал над 200 издания. Деца и младежи също ще получат шанса да се срещнат с любимците си – Алесандро Гати (Италия), Борис Стоилов, Бьорн Суртлан (Норвегия), Гюдрюн Скретинг (Норвегия), Иглика Дионисиева, Петя Миладинова. Петя Кокудева организира свой авторски курс.

Работното време на Пролетния базар на книгата е от 10 до 20 ч. Книжното изложение, организирано от Асоциация „Българска книга”, е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg