VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Върви, народе възродени, до 2 юни в НДК

На 28 май започва Пролетният базар на книгата

В продължение на шест дни след 28 май НДК ще бъде Национален дворец на книгата. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Върви, народе възродени, до 2 юни в НДК

В продължение на шест дни след 28 май НДК ще бъде Национален дворец на книгата. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Броени дни след като отбележим Деня на българската просвета и култура, словото ще се нанесе в Двореца – на 28 май започва най-мащабното книжно изложение, Пролетният базар на книгата. До 2 юни НДК ще бъде най-голямата книжарница у нас. Паралелно ще се проведе и Софийският международен литературен фестивал за деца и младежи.

Над 160 български издателства ще се разположат на три нива в НДК, а програмата на форума ще предложи среща с някои от най-четените български автори – Здравка Евтимова, Деян Енев, Боян Биолчев, Цочо Бояджиев, Божана Апостолова… Те ще очакват своите почитатели както на щандовете на различните издателства, така и на обособената сцена в Мраморното фоайе на Двореца.

В навечерието на Деня на детето, на 28 май от 10,30 ч. ще бъде даден официален старт и на Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи. За малките читателите ще бъде открита изложбата „Любен Зидаров. Майсторът на детската илюстрация“. Номиниран за престижната детска литературна награда – Мемориален приз „Астрид Линдгрен“, той е илюстрирал над 200 издания. Деца и младежи също ще получат шанса да се срещнат с любимците си – Алесандро Гати (Италия), Борис Стоилов, Бьорн Суртлан (Норвегия), Гюдрюн Скретинг (Норвегия), Иглика Дионисиева, Петя Миладинова. Петя Кокудева организира свой авторски курс.

Работното време на Пролетния базар на книгата е от 10 до 20 ч. Книжното изложение, организирано от Асоциация „Българска книга”, е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г.

Америка за България

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg