Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Васил Божков: Министър Минеков да продължава да се навежда

Колекционерът обвини културния министър, че защитава тези, срещу които е протестирал

„Десетки години върша работата на държавата - събирам и спасявам културно-историческото наследство на България. Тази дейност министър Минеков обяви за „престъпна“, пише Васил Божков. - Васил Божков: Министър Минеков да продължава да се навежда

„Десетки години върша работата на държавата - събирам и спасявам културно-историческото наследство на България. Тази дейност министър Минеков обяви за „престъпна“, пише Васил Божков.

Васил Божков, който бе обвинен днес от министъра на културата Велислав Минеков в корупция, свързана с хазарта и със Закона за културното наследство, обяви във Фейсбук, че професор Минеков е станал „част от „управляващия елит“ и „защитава тези, срещу които протестираше”.

Днес проф. Минеков нарече колекцията на Божков „престъпна“. В отговор колекционерът публикува албум от 85 снимки и документи, с които доказва легитимността на колекцията си, оценката за нея от български и чужди експерти, илюстрации на артефактите и снимки на официалните лица, присъствали при откриванията на негови изложби. Той отново се нарече спасител на културно-историческото наследство на България.

„Уважавам хората на изкуството. За съжаление, когато се закачат на държавната хранилка, те се променят коренно – пише Божков. – Професор Минеков от протестър и борещ се против #хунтата и Гешев изведнъж реши, че е част от „управляващия елит“. Започна да защитава тези, срещу които до вчера протестираше.

Десетки години върша работата на държавата – събирам и спасявам културно-историческото наследство на България. Тази дейност министър Минеков обяви за „престъпна“. В другите държави за такава дейност дават медали. Моите уважения към скулптора Минеков, а към министър Минеков – да продължава да се навежда и да се наслаждава.“

ВЕЛИСЛАВ МИНЕКОВ: ВАСИЛ БОЖКОВ И „ЛУКОЙЛ“ КУПУВАЛИ ТВОРБИ НА ВЕЖДИ РАШИДОВ СРЕЩУ УСЛУГИ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg