Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Васил Иванов напуска Нова тв „заради цензура“

Разследващият журналист обвини шефа на новините, че пречи на работата му – дава подробности в „Шоуто на Слави“

Васил Иванов работи в Нова телевизия от 14 години. - Васил Иванов напуска Нова тв „заради цензура“

Васил Иванов работи в Нова телевизия от 14 години.

Васил Иванов, един от емблематичните журналисти на Нова телевизия, обяви, че напуска медията заради „системна цензура“ в последната една година. Той публикува в профила си във Фейсбук и предизвестието си за напускане, което е подал.

„Заради системна цензура, налагана ми от Дарина Сарелска – директор „Новини и актуални предавания“, с настоящето и на основание чл. 326 от Кодекса на труда, отправям настоящето 30-дневно предизвестие за прекратяване на трудовия ми договор“, пише в предизвестието си Иванов.

Към документа той посочва, че ще разкрие повече подробности за случилото се в „Шоуто на Слави“ тази вечер – то се излъчва по конкурентната на Нова телевизия Би Ти Ви.

Сред разследванията на журналиста, който работи в медията от 14 години, са разкрита мащабна схема за купуване на гласове на парламентарни избори през 2013 г., както и случай от 2005-а срещу незаконните пълномощни за управление на автомобили, които издават нотариуси. Тогава автомобилът на главния прокурор Никола Филчев бе прехвърлен по документи на оператор от Нова телевизия.

Васил Иванов бе и журналистът, провокирал през 2005 г. тогавашния министър на културата Нина Чилова да каже, че любимият ѝ композитор е Златю Бояджиев.

Отговорът на Нова: НОВА ТВ КЪМ ВАСИЛ ИВАНОВ: БЛАГОДАРИМ И УСПЕХ

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС