Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Васил Иванов за сваленото шоу: Центърът на политическата цензура е един и същ

Обещават да покажат пред журналисти спряното интервю

„Не мога да повярвам, че Би Ти Ви спира предаване, в което журналист от конкурентната медия разказва за цензурата, налагана му в нея“, казва Васил Иванов. - Васил Иванов за сваленото шоу: Центърът на политическата цензура е един и същ

„Не мога да повярвам, че Би Ти Ви спира предаване, в което журналист от конкурентната медия разказва за цензурата, налагана му в нея“, казва Васил Иванов.

Петнадесет минути преди излъчването Слави Трифонов ми съобщи, че Би Ти Ви няма да излъчи интервюто с мен, съобщава във Фейсбук журналистът Васил Иванов. По-рано днес той обяви, че напуска Нова тв заради „системна цензура“ и ще разкрие подробности в Шоуто на Слави. Вечерта обаче, вместо актуалното издание на предаването, бе излъчен стар брой с детски музикален конкурс.

Вижте още: ШОУТО НА СЛАВИ ПАК СВАЛЕНО

„Получих писмо от мениджмънта на Би Ти Ви да не интервюирам Васил Иванов. Аз не се съобразих с това искане. Реализирах предаването, защото смятам, че истината и моралът са по-важни от всичко. Интервюирах Васил Иванов, след това получих отново писмо от Би Ти Ви, в което те искат да махна интервюто. Аз отново не се съгласих и предаването беше спряно“, обясни във Фейсбук и Слави Трифонов.

Вижте още: СЛАВИ ЗА СВАЛЕНОТО ШОУ: ВАСИЛ ИВАНОВ РАЗКРИ ГНУСНИ СЛУЧАИ НА ЦЕНЗУРА

Предлагаме ви пълния текст на обясненията на Васил Иванов в социалната мрежа:

„Спряха Шоуто на Слави заради моето участие! Заснехме предаването, разказах и показах неопровержими факти за оказваната върху мен цензура от Нова телевизия, публиката онемя. Петнадесет минути преди излъчването Слави ми се обади и ми каза, че шефовете на Би Ти Ви са му заявили, че частта с моето участие няма да бъде излъчена, а тя бе 35 минути. Той е отказал категорично да се пусне без моето участие.

Не мога да повярвам, че Би Ти Ви спира предаване, в което журналист от конкурентната медия разказва за цензурата, налагана му в нея. Това доказва, че центърът на политическата цензура (защото аз показах политическа корупция и свързаното с това мое цензуриране) е един и същ. И вече едва ли някой ще се усъмни в думите ми, че съм жестоко цензуриран от една година насам.

Браво на Слави – оказа се истински мъж. Утре на пресконференция ще повторим предаването, както бе заснето днес. Ще се предава по интернет“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90