Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Вече официално: Васил Василев е новият директор на Народния театър

Министърът на културата заяви, че няма нарушения при провеждане на конкурса

Васил Василев. Снимка: Личен архив - Вече официално: Васил Василев е новият директор на Народния театър

Васил Василев. Снимка: Личен архив

Конкурсът за избор на нов директор на Народния театър „Иван Вазов“ е легитимен и проверката не е открила сериозни нарушения, заяви министърът на културата Атанас Атанасов по време на изслушване в комисията по култура и медии в НС вчера. Предстои официално да бъде подписана заповедта за назначението на победилия в конкурса досегашен директор на Плевенския театър.

Преди седмица министърът на културата заяви, че ще бъде проведена проверка как е бил проведен конкурсът за директор на най-голямата театрална институция у нас и едва тогава ще бъде взето решение дали да бъде подписана заповедта за назначение на Василев.

В конкурса участваха също сегашният директор на „Иван Вазов“ Мариус Донкин, актьорът и преподавател Сава Драгунчев и режисьорът Бойко Богданов.

Вижте още: ЧЕСТИТЯТ НА НОВИЯ ДИРЕКТОР НА НАРОДНИЯ, НО МИНИСТЪРЪТ ОТКАЗВА ДА ГО НАЗНАЧИ

Васил Василев е роден в Ловеч. Завършил е „Театрална режисура“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и „Мениджмънт на бизнес организациите“ в Стопанската академия „Д. А. Ценов“. Специализирал е във Франция. Бил е заместник-министър на културата при Петър Стоянович, директор на Драматичния театър – Ловеч, и вече два мандата е действащ директор на Драматично-кукления театър „Иван Радоев“ – Плевен. Той успя да върне Александър Морфов на българска сцена, а в момента реализира програма, благодарение на която големи европейски режисьори поставят свои спектакли у нас. Владее немски, руски и английски.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах