POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Василев, Морфов или Вазов?

Или как Вазов се превръща във Вазофф

Режисьорът Теди Москов. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков - Василев, Морфов или Вазов?

Режисьорът Теди Москов. Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков

Призовавам добрите режисьори да не поставят в Народния театър, докато Александър Морфов не се върне там.

Кой съм аз, че да призовавам когото и да било?! Призовкаджия някакъв ли? Да! Към какво? Към колегиална етика. Нова длъжност – самоназначих се!

Относно нуждата от Морфов в този театър: превръща сцената в кипящ от живот мравуняк, но само с привиден хаос. Не знам друг колега да е успявал да насити сцената с безпорядък и едновременно с това да го организира в перфектен ред. Ще го нарека „регулировчик на театрални мравки“ – уникално умение, непознато досега. Не го владея. Като професионалист той е доста по-напред от мен. Аз съм „суетно копеле“ и рядко признавам, че някой ме превъзхожда в нещо… Трудно ми беше да го направя. Преодолях се с цел да накарам колегите да се замислят дали да поставят в „най-голямото ни театрище“… „Позорище“ е по-подходящата дума. Тя значи „театър“ на „српски“ и е свързана с яка, ама много яка излагация.

Изложил се по случая:

Киряк Стефчов Москов

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg