POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Васко в либертанго с Албена Денкова

Албена Денкова и Васко Василев по време на репетициите за турнето. - Васко в либертанго с Албена Денкова

Албена Денкова и Васко Василев по време на репетициите за турнето.

Албена Денкова ще танцува „Либертанго“ (Танго на свободата), докато Васко Василев свири култовата пиеса на Астор Пиацола. Победителката в „Денсинг старс“ ще покаже най-доброто, което е научила в шоуто, пред публиката на виртуозния цигулар по време на предстоящото му турне. Концертмайсторът на лондонската опера „Ковънт гардън“ стартира на 25 август обиколката си из летните театри на България.

Албена Денкова сложи край на традиционните концерти на Васко Василев. Никога досега на сцената до него не са излизали изпълнители от други изкуства, освен музиканти. С едно изключение – когато цигуларят се появи в спектакъл на Албена и Максим в Зимния дворец след световната титла на фигуристите в Калгари през 2006 г. Сега Васко решил да покани Денкова спонтанно, след като й звъннал да я поздрави за победата й в „Денсинг старс“.

Дали музикантът ще се включи по някакъв начин в танца на Албена, първи ще разберат зрителите им в Сандански на 25 август. Следват концерти в Пловдив на 27 август, в Бургас на 28-и, във Варна на 29-и, във Велико Търново на 30-и и на финала в Русе на 31 август.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg