Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Васко Василев на поход в Азия със солистите на „Ковънт гардън“

Васко Василев тръгва на турне в Сингапур, Камбоджа, Филипините, Бруней, Малайзия, Тайланд и Виетнам. - Васко Василев на поход в Азия със солистите на „Ковънт гардън“

Васко Василев тръгва на турне в Сингапур, Камбоджа, Филипините, Бруней, Малайзия, Тайланд и Виетнам.

Цигуларят Васко Василев планира концертен поход със солистите на „Ковънт гардън“ из някои от най-големите градове на Азия. Българинът повежда мнозина от най-виртуозните музиканти от английската кралска опера по сцените на Сингапур, Камбоджа, Филипините, Бруней, Малайзия, Тайланд и Виетнам. Началото на турнето е на 30 октомври, финалът – на 18 ноември.

Съставът „Солистите на Ковънт Гардън“ е основан от българина и менажиран от него вече 10 години. С тях си сътрудничат диригенти, композитори и изпълнители от световна класа като сър Колин Дейвис, Пласидо Доминго, Валери Гергиев, Бернард Хатинк, Памела Тан-Никълсън, Камакава Тецуя, Иън Бостридж, Питър Устинов…

В програмата, която Василев и солистите на „Ковънт гардън“ ще изпълняват по време на турнето, има музикални теми на Ханс Зимер, Енио Мориконе, Нино Рота, Чарли Чаплин, Куинси Джоунс… от  филмите „Карибски пирати“, „Добрият лошият и злият“, „Имало едно време на Запад“, „Великолепната седморка“, „Отнесени от вихъра“, „Професионалистът“, „Кръстникът“, „Модерни времена“ и др.

Разходката на Васко Василев и солистите на кралската опера из Азия става възможна с подкрепата на прочута марка автомобили, които имат традиции в насърчаването на симфоничната музика от 1990-а и през годините досега вече са спонсорирали 175 концерта.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg